• Register
Croatian English French German Italian
Thursday, 02 March 2017 11:56

BACITE IH – UBIJAJU SPORO, ALI SIGURNO! Featured

Osnivač skautskog pokreta Sir Robert Baden-Powell u svom je priručniku „U lovu na dječake“ napisao: „Nijedan dječak nije počeo pušiti jer je to volio već uglavnom jer se bojao kako će biti ismijan od drugih dječaka kao kukavica koju je strah pušiti ili jer je mislio kako će pušeći izgledati kao veliki muškarac – dok je cijelo vrijeme izgledao kao prava mala budala.“

pusenje ubijaDuhanski dim nije samo bezazleni oblak koji vam izlazi iz usta dok s „užitkom“ cuclate svoju cigaretu. On vam se uvlači u svaku poru organizma – u pluća, u arterije i vene, ali najviše u mozak jer vas tjera ponovno taj otrov uzeti u ruke i učiniti vas ovisnim o njemu. Vi se trujete, prodavači cigareta trljaju ruke. Ali, ne trujete samo sebe i ne radite samo jedno zlo, već puno više od toga: polako, ali sigurno ubijate sebe, one u vašoj okolici; u dim pretvarate mukom stečeni novac i – pravite budalu od sebe, kako reče Sir Robert.

O štetnosti pušenja puno je napisano pa vam neću soliti pamet, ali ću vam iz svojega iskustva prenijeti neke tragične podatke. 

Pregledao sam na tisuće ljudi i pušača i nepušača. Odradio stotine pregleda kuća i stanova. Imao sam bliske prijatelje pušače koje sam molio da bace cigarete dok još nije kasno. Nažalost, nisu me poslušali, s obrazloženjem kako „bez kruha mogu, ali bez cigarete – ne“. Mladi su, u naponu snage i stvaralačkoga duha otišli pod zemlju, a svi su imali istu dijagnozu – karcinom (najviše pluća). Oni koje danas nastojim odviknuti od pušenja govore kako se od nečega mora umrijeti (?!). Mlade majke pitam: volite li svoju djecu. Naravno, odgovor je uvijek „da“. Onda ih suočim sa stvarnošću pa zapitam: zar žele da im mala djeca ostanu siročad. Naljute se na mene, a svjesne su kako sam u pravu. Nalaze stotinu izgovora kako bez cigarete ne mogu. Slično kao i pijanci: sve im diraj, samo bocu (cigaretu) ne! Ja nemam ništa od toga što vas želim odgovoriti od pušenja. Ne radim ni za kakav lobi, ne dobivam za to novac. Jednostavno, želio bih da volite i cijenite sebe i one oko sebe. Danas je započela korizma, za nas kršćane posebno vrijeme. Neki od vas bacit će cigarete, kao znak odricanja. Izdržat će i neće zapaliti cigaretu. Pluća će konačno prodisati neopterećena otrovnim dimom, ali mozak će ostati zatrovan i jedva čekati da korizma prođe kako bi otrov ponovno kolao krvnim žilama. A zašto ne biste pročistili i mozak i odlučili zauvijek baciti otrov iz svojih ruku? Za korizmu, ramazan, svejedno.

pusenje

Pobijedite svoju slabost (jer sve je u glavi). Bacite cigarete jer su one najveći gutači vaše pozitivne energije. Vi s užitkom u sebe uvlačite otrovni dim, a on vas ubija polako, ali sigurno!

I na koncu pitanje: znate li što pušite? Ako ne znate odgovor na ovo pitanje, pronaći ćete ga vrlo lako: žiletom rastvorite cigaretu, sadržaj prospite na bijeli papir, a onda uzmite povećalo u ruke. Odgovor ćete dobiti vrlo lako!

Read 393 times

VAMA NA USLUZI

Ako vam je potrebna pomoć iz područja radiestezije (određivanje lokacije za bušenje bunara za vodu, radiestezijski pregled kuće ili stana...) slobodno mi se obratite i uz zajednički dogovor pomoći ću koliko je u mojoj moći, bez nakane da se okoristim bilo čijom nevoljom.