• Register
Croatian English French German Italian
Sunday, 13 September 2015 02:00

POZITIVNA I DRUGA BUŠOTINA U GAŠNICI

MOSTAR, 29. listopada (2013.) – Kako sam već pisao u prethodnome tekstu, drugu bušotinu u Gašnici trebalo je odraditi kod Darkine vikendice. Već unaprijed sam upozorio bušače na problematičan teren pa su pripremili obložne cijevi.

 

Prvu su vodu našli na dubini od 30 metara i već je tada Darko bio zadovoljan, ali su mu oni rekli da to nije ništa u odnosu na ono što će tek uslijediti. Zbog manjeg kvara na bušilici, nastao je prekid u daljnjem bušenju koje je nastavljeno za dva dana. Kako sam i predvidio, druga, ona jača, žila probijena je na dubini od 60 metara da bi nakon toga voda sve više pojačavala.

Kada sam nazvao Darka i upitao ga kakvo je stanje, odgovorio mi je:

  • Ne znam gdje ću s ovolikom vodom! Morat ću je svesti dolje u šaht pored ceste.
  • Od viška glava ne boli. Bitno je da vode ima i da ste Vi zadovoljni – odgovorio sam.

Bušeno je do dubine 82 metra, a više nije ni trebalo jer je vode bilo u izobilju. Pumpa je pumpala neprekidno više od 100 m3 dnevno, ali je prosudba kako vode ima puno više jer joj razina u bušotini uopće ne opada. Bilo mi je drago da je i ovaj ishod bio pozitivan. Darko je bio presretan i kaže kako u obje bušotine ima vode za cijele Gašnice.

Read 1697 times

VAMA NA USLUZI

Ako vam je potrebna pomoć iz područja radiestezije (određivanje lokacije za bušenje bunara za vodu, radiestezijski pregled kuće ili stana...) slobodno mi se obratite i uz zajednički dogovor pomoći ću koliko je u mojoj moći, bez nakane da se okoristim bilo čijom nevoljom.