KORAK IZVAN KRUGA
  • Register
Croatian English French German Italian

korak izvan krugaNitko od nas koji se bavimo pisanjem nije mogao ostati imun na rat i ratna događanja u našem okružju. Nažalost, nisu me mimoišle riječi pok. majke koja mi je često, spominjući se II. svjetskog rata, znala ponavljati: „ne daj ti Bože, sine, zapantit rata“! (Pišem ikavskim izgovorom, jezikom kojim me ona naučila govoriti. Premda je bila nepismena, upravo zahvaljujući njoj postao sam poklonikom ljepote pisane riječi. Kako to? Pa, jednostavno: toliko je lirskih pjesmica i epskih pjesama znala naizust izgovoriti i njima me očarati da sam jednostavno morao zavoljeti književno stvaralaštvo. To sam i spomenuo u svome prvom romanu.)

 

Pišući o Domovinskom ratu i ratnim događanjima na području Hrvatske i BiH prvi sam stvorio tzv. „roman s ključem“. To moje djelo svojevrsna je „kronika krvavoga doba“ u kojoj se mogu prepoznati i stvarni događaji i stvarni likovi, naravno, uz neke izmišljene događaje, ali ne i likove. Mnogo toga što sam opisao u ovome romanu-kronici kasnije je izišlo na vidjelo, poput svojevrsnih „javnih kuća“ za potrebe međunarodnih dužnosnika koji su došli u ovu napaćenu zemlju, pod krinkom stvaranja prosperiteta njezinim narodima, napuniti vlastite džepove lako stečenim novcem i ponovno se vratiti u svoje blagostanje.

Postavio sam tezu (s kojom se ne morate složiti) kako je rat na ovim područjima izazvan interesima velikih i moćnih te kako su pod izlikom slanja humanitarne pomoći u ratom razorenu i opustošenu zemlju zapravo očistili svoja skladišta i silu otpada zbrinuli ovdje kako bismo se mi trovali njime. Netko se neće, možda, složiti s ovim što napisah, ali to je moje zapažanje i držim kako na to imam pravo.     PREUZMITE BESPLATNO ROMAN " KORAK IZVAN OKRUGA "

 

TKO JE ONLINE

We have 12 guests and no members online